- Jeg gleder meg vilt, så folk må virkelig komme. Liv Ellen Rønning lover en stor musikalsk opplevelse i det som trolig er den mest spesielle og mest intime konsertsalen i Stjørdal. Inne i bunkersen i Bergskleiva like øst for Stjørdal sentrum er det plass til 50 publikummere og Liv Ellen Rønning håper alle plasser blir bestilt fort.

- I tilfelle er jeg veldig klar for en ekstrakonsert, sier 20-åringen.

Egne arrangement

De eksklusive julekonsertene i Bergskleiva-bunkersen har blitt en tradisjon. Frode Aune står bak og har de siste årene laget en konsert der et stort lokalt musikalsk talent får bunkersen til sin arena. I år er det altså en 20-åring fra Stjørdal og Åsen som får æren.

- Jeg er oppvokst på Stokmoen. Da jeg var seks år flyttet vi til Åsen, men da jeg startet på videregående kom jeg tilbake til Stjørdal, forteller Liv Ellen Rønning.

- Jeg gleder meg vilt, så folk må virkelig komme, sier Liv Ellen Rønning som lover en stor musikalsk opplevelse i det som trolig er den mest spesielle og mest intime konsertsalen i Stjørdal. (Foto: Laffen Jensen)

Naturlig nok satset hun på musikklinjen med sang som hovedinstrument, men i tillegg mye saksofon-spilling. Forrige skoleår brukte hun på jazzlinja ved Sund folkehøgskole og nå studerer hun utøvende musikk ved jazzlinjen ved NTNU.

- Fortsatt med sang som hovedinstrument, men saksofonen er med, sier Rønning.

Det blir den også i bunkersen i Bergskleiva. I tillegg har hun med seg studentkompis Emil Storløkken Åse på gitar.

- Blir det en jazzkonsert?

- Det blir en del amerikanske klassikere i tillegg til en del norske perler. Tenk at jeg får ha en konsert der jeg får arrangere alt selv, sier Liv Ellen Rønning.

Inspirert underveis

Den musikalske innflytelsen startet med pappa Pål Arne.

- Han spilte gitar og har inspirert meg masse. Da jeg startet ved Ole Vig fikk jeg Elisabeth Silseth som sanglærer og hun penset meg inn på veien mot jazz og soul og lignende sjangre. Så har jeg hatt Heidi Skjerve som min jazzsanglærer, - hun er fantastisk flink, skryter Rønning, som nå har dyktige Kirsti Huke som lærer.

Det er musikk, musikk og litt mer musikk i livet til Liv Ellen Rønning. Da hun gikk ved Sund folkehøgskole ble hun med i bandet Sundavind, som snart er klar med sin aller første plate.

- I tillegg er jeg nå vokalistvikar i storbandet «Kjellerbandet» i Trondheim, og så er det jo ekstremt mye spilling på skolen da.

Drømmen lever

6. desember står hun altså på helt egne bein og på plakattoppen for aller første gang. Hun er allerede vilt begeistret for det meget spesielle konsertlokalet og 20-åringen fra Åsen og Stjørdal håper dette bare er en del av starten på noe enda større.

- Drømmen? Planen så langt er å prøve å bli musiker. Jeg har lyst til å spille masse, synge masse med band foran masse folk. Det er målet. Nåløyet er trangt, men jeg skal iallfall prøve, sier Liv Ellen Rønning.