- Sangen heter «Fæst ått me», og den handler om når festene er dårlige og kleine, og man vurderer å flytte den hjem til seg selv, sier gitarist og bandmedlem John Harald Uthus.

Bakgrunnen for temaet var at bandet følte for å skape motivasjon til å holde ut til inntil pandemien er ferdig.

- Samtidig er det en sang om festene vi har gått glipp av på grunn av korona. Det har vært vanskelig i Selbu, der festkulturen er såpass stor. Trøndelag generelt har vært flink på korona, så vi lagde en sang for å feire oss selv og trøndere, sier Uthus.

Sangen bærer preg av rock og tøff country, og er en fest-country-låt inspirert av Vassendgutane.

Sittet mye i studio

Etter at samfunnet stengte ned har bandet fått mye tid til å være i studio, og Uthus forteller de har fått muligheten til å jobbe på flere ulike sanger.

- Vi begynte med låtskrivingen etter korona traff til. Siden det er mindre spillinger er det greit med mer tid til å skrive sanger. Nå har vi endelig kommet med en ferdig singel, så har vi noen halvferdige prosjekter på lur også, sier han.

Bandet starte å spille sammen rundt mars 2019, og brukte mye av den første perioden til å øve sammen.

- Vi var på noen få spillinger, blant annet en revy i Neadalen og en spilling på en 60-årsdag, men så stengte alt ned. Vi hadde flere oppdrag på lur som gikk ut. Det var trist, men slik er det. Da ble det rett over til å skrive låten, sier Uthus.

Barndomsvenner

Selv om bandet ikke ble etablert før 2019, har medlemmene kjent hverandre lenge. Uthus forteller at fire av de fem medlemmene er naboer.

- Han siste er vi klassekamerat med. Han bor en mil unna, og i Selbu er det i lokalmiljøet, sier Uthus muntert.

- To av oss er brødre, og flere av oss er bestekompiser fra barneskolen. Vi har spilt i flere ulike band på tvers av medlemmene, så kom noen på ideen at vi har nok folk til å starte et eget festband som kan komme langt.

Instrumental dybde

I låten har de innslag av gitar, bass, vokaler, trekkspill og trommer. Uthus forklarer de trakterer med flere instrumenter, og sier man kan forvente blant annet mandolin, banjo og munnspill i senere låter.

- Vi er veldig musikalske når det kommer til instrument, sier han.

Han forteller de ikke hadde noe problem med å finne et sted å spille inn låtene på.

- Sangen ble spilt inn i studio med John Oddstein Aune, som er faren til pianisten. Vi har fått brukt mye tid i studio etter pandemien traff takket være han. Vi har også vært heldig med trommisen, for han har skrevet mange av tekstene på egenhånd.

Veien videre

Bandet ønsker å satse på flere spillinger dersom pandemien roer seg. Hvis det blir mer tid i studio har de derimot planer om å gi ut flere låter gjennom året.

- Sangene ser ut til å bli snart ferdig, så vi vurderer å legge ut flere sanger i år. Det blir spennende. Det blir mest fest-country, og noen er litt tyngre enn andre, mens andre mer country. Vi tråkker litt rundt rock og country sjangrene, så det blir litt som danseband, rock og country, sier Uthus.