Nettredaksjonen

Av J.M. Mølnås

Her er det gode stier med variert terreng, slik at her er det et tilbud til alle. En glad gjeng, som kanskje er de som bruker stiene her mest, er en gruppe damer som er en del av Skatval Sanitetslag. De har hatt samlinger her i rundt 10 år, hvor de trimmer og ikke minst hygger seg sammen.

Gruppen har en ganske så imponerende alderssammensetning. Da vi tok en prat med trimmerne var eldste deltager 92 år, og de legger ikke skjul på at de er litt stolte over at de holder koken selv på tross av at de er godt voksne. Men vi ble i løpet av vår korte prat enige om at man ikke skal fokusere på hvor gammel man er, men på hvor unge man er. Og når dette er sagt hersker det vel ingen tvil om at turer i naturen, samt hyggelig samvær gjør at man holder seg frisk og ung mye lenger.

Alle er velkommen til å delta

Som sagt er dette en gruppe damer som hører til i Skatval Sanitetslag, og ut fra dette har trimmen fått navnet «Kløverturen». Men det presiseres fra alle at dette slett ikke har noen begrensninger, man må ikke være medlem i sanitetslaget, eller tilhøre gruppen eldre ungdom.

- Alle er velkomne til å delta på denne turen, som både gir frisk luft, trim og sosialt samvær. Det er bare å møte opp onsdager klokken 10 ved skianlegget, og ta gjerne med litt kaffe og noe godt til, oppfordrer damene.

Særlig blir det lagt vekt på den betydningen denne turen har hatt under pandemien vi har hatt, og har vel det fortsatt. Særlig ble det satt pris på å få møtes mens begrensningene lå over å treffe andre, og ha litt sosialt samvær. Å være ute i naturen og treffe folk i frisk luft var unntatt for begrensninger. Dette er hele gjengen enige om hadde veldig stor betydning.

Fjellturer i fjerne himmelstrøk

Under vår prat fikk vi også høre om at flere av disse har vært på atskillig høyere topper enn Klempen på Skatval. Flere hadde besøkt våre høyeste topper her i Norge, og vært på fotturer som også har en ganske større utfordring enn «Kløverturen». Og jammen var det ikke også en av deltakerne som hadde vært på fjelltur blant annet i Peru. Slike opplevelser ble luftet mens nisten ble fortært. Og vi fikk absolutt følelsen av at her var det samlet en gjeng spreke damer som virkelig setter pris på turer sammen med gode venner i flott norsk natur, og ikke minst frisk luft. Kan det bli bedre?