Det var tidligere i høst at Kimen kino lanserte tre splitter nye konsepter til høstens program, deriblant et etter skoletidtilbud for unge i alderen 13 til 19 år.

Det er dette tilbudet for barn og unge som nå har sikret Kimen kino prisen for «Årets kino – beste tiltak for ungdom».

Den gjeve tilstelningen for kinobransjen fant sted i hovedstaden tirsdag ettermiddag, og det var kinodirektør i Trondheim kino, Arild Kalvik som tok imot prisen på vegne av Kimen kino.

Det opplyses senterleder ved Kimen kino, Gro Langnes, i en pressemelding.

- Prisen deles ut av bransjeorganisasjonen Film & Kino, og deles ut til en kino i Norge som har utmerket seg for arbeidet med ungdom, forklares det.

Det var kinodirektør i Trondheim kino, Arild Kalkvik (t.v) som mottok prisen på vegne av Kimen Kino. Her sammen med Jørgen Stensland (t.h) fra bransjeorganisasjonen Film & Kino. Foto: Privat

Mye for pengene

Det opplyses om at «etter skoletid-kino» ble startet opp tidlig i høst, og retter seg mot ungdommer i alderen 13 til 19 år.

Inkludert i en betydelig redusert kinobillettpris, får også ungdommene energipåfyll i en lounge utenfor salen. Dette skjer en time før filmvisningen klokken 15.30.

Filmene som blir vist er valgt ut til å passe målgruppen.

Stas å bli sett

- Vi er stolte av konseptet vi har fått til, og at vi har et godt tilbud til alle de fine ungdommene som finnes i regionen, sier senterleder Gro Langnes.

Videre forteller hun at det er stas å bli sett for den innsatsen man gjør, også nasjonalt. Hun benytter anledningen til å takke alle som har vært med på å nå ut til ungdommene via sine kanaler. Deriblant Carbon, Ungdomskontakten, ungdomsdiakonen i kirka og ungdomshelseavdelingen i Kommunen.

- Vi gleder oss til fortsettelsen av konseptet, og neste «Etter skoletid-kino» som er mandag 13.desember, sier senterlederen.

Da skal filmen Tre Nøtter til Askepott rulle over skjermen.