Vi tok denne runden etter at golfspillerne hadde lagt ned kølla for sesongen, og følte oss da trygge på verken å forstyrre en runde golf, eller selv få en hard golfball i skallen.

Skiltene som advarer oss var nedsnødde, så vi følte oss som sagt trygge. Når golfsesongen igjen kommer, så vis litt oppmerksomhet, dette er i første rekke golfspillernes sitt revir, husk det.

Like utenfor stuedøra

Turmulighetene som ligger like utenfor stuedøra er vel de mest verdifulle. Naturligvis er det stas med en langtur der skog og fjell er målet, og toppturen setter en spiss på turlivet. Men som sagt det er de mulighetene vi har til daglig, i nærmiljøet, som nok er de mest verdifulle. Og det vitnet også stien om. For selv om det var nysnø så vitnet masse spor om at her hadde det fartet folk.

foto
Flere av trærne på banen hadde besøk av fugler, og besøket foregikk ikke støyfritt. Foto: J.M. Mølnås

Vi tok oss veldig god tid, ikke minst for å nyte vinterdagen der Stjørdalshæsjen holdt helg. Dagen inviterte ikke til noen rast sånn kaffemessig sett, i hvert fall ikke på selve stien. Men vi heftet flere ganger med å oppleve livet på golfbanen. For selv om golfspillet hadde pause, så var det andre som koste seg på banen.

Spiste bær

Her var det enda trær med bær på, og dette passet en flokk sidensvans på å forsyne seg av.

Nå var ikke disse alene i trærne. Både spurv og trost hadde også oppdaget serveringen. Vi ble en tanke forbauset da et nøtteskrikepar også hadde tenkt seg på frokost, men som den sky fuglen nøtteskrika er, så returnerte den tilbake til granskogen da den oppdaget oss.

foto
Turen rundt golfbanen går etter en idyllisk sti. Foto: J.M. Mølnås

Vi hørte også dompapen i skogen på oversida av stien, men fikk ikke et glimt av denne. Det sies at den spår snø, noe vi fikk bekreftet enda dagen var omme. Ellers hadde rådyrene også brukt stien, men disse så vi bare sporene etter.

Vi er heldige

Vi er heldige som bor i Stjørdalen og har turterrenget like utenfor dørstokken. Nærområdene er fulle av turmål, og vil du ut til mer ensomhet enn en runde rundt golfbanen er det muligheter i bøtter og spann.

foto
Skiltene som ber oss være oppmerksomme hvis det foregår spill på banen var nedsnødd denne dagen. Foto: J.M. Mølnås

Vil du vinterstid ta deg en alpindag, ja så er ikke den lengre unna enn en knapp times kjøring. Vil du ut på sjøen, og har båt i småbåthavna, er det bare noen minutters sykling hjemmefra. Ja du kan også bruke den båten du har på tilhengeren som står på plena.

Ønsker du en rolig stund ved fjorden finnes også flere muligheter. Ja slik gikk vi, og priste turlivet vi har i Stjørdalen mens vinterdagen gikk mot kveld.

Du kan starte denne turen ved skiltet som forteller at her spilles det golf når barmarka igjen vises, men det vet vel alle.