– Vi hadde tre vokalister, så ble det redusert til én. Det har vært et tungt år, sier Per Olav Berg.

Bandet har siden fjoråret mistet sine to dyktige vokalister, Pål Berdahl og Trond Grandalsmo. Dette er noe man tydelig kan se har satt en støkk i bandmedlemmene.

– Pål fikk kreft med spredning, og jeg husker godt den siste øvelsen han var på i oktober i fjor. Han var i dårlig form, men sang seg opp. Det var ganske imponerende, så døde Trond brått 11 måneder etterpå, og det ble et tøft slag, forklarer han.

Etter sist bisettelse har bandet samlet seg og snakket, mimret og delt sorgen. Selv om Circle Five har eksistert siden 1967, har det sosiale vært vel så viktig som øvelsene.

– Vi har vært veldig heldige som har hatt så utrolig dyktige vokalister med oss, ikke minst Kari Værnes som var med frem til 1989, sier Berg.

Per Olav Berg er gitarist i Bandet Circle Five, som siden i fjor har mistet to av sine medlemmer. Han forteller om tøffe dager, men håper at de nå går lysere tider i møte.

Ny vokalist

Etter de tragiske hendelsene ble bandet nødt til å starte en prosess med å finne ny vokalist. Flere kjente til Amund Fiskvik, som på slutten av 1990-tallet var med og startet opp bandet Sixpack, samt Parat som han har vært medlem av til dags dato.

– Det var veldig gøy å bli spurt, og musikken kjenner jeg godt til. Jeg har i tillegg spilt med to av bandmedlemmene tidligere, og det er gøy å kunne være sammen igjen, forklarer Fiskvik.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det har vært spesielt å tre inn i et band i sorg.

– Det var en merkelig følelse, og jeg kjente Trond godt fra før. Det som er fint er at man kan møtes, støtte hverandre og mimre om gamle minner. Det sosiale tror jeg er viktig, spesielt etter dødsfallene, sier han videre.

Drømmen om Fritz

På 1970- og 80-tallet var det brukbar aktivitet i bandet. Den gang hadde de gjerne en til to spillejobber hver uke, fra Møre til Helgeland. I dag er det tre pensjonister i bandet, og fire av dagens medlemmer har holdt ut siden oppstart. De var også med på restarten i 1975.

– Vi hadde en spillejobb i Vassbygda rett før Trond døde, men det er ikke ymtet frem noe mer etter det enda. Vi trenger tid til å komme oss inn i det hele igjen, forklarer Berg.

Bandet spiller utelukkende coverlåter, stort sett fra 1960- og 70-tallet, men også nyere låter innen gammelrock-sjangeren. I 2005 gjorde de comeback på Nostalgifestivalen på Prestmoen i Stjørdal med flere andre band, og etter det har de holdt det gående med et par spillejobber i året. Drømmen er imidlertid klar:

– Ønsket er selvsagt å spille på gamle Fritz igjen. I gamledager spilte vi der, og det har vi et håp om å få til neste år. Circle Five var veldig populære der på slutten av 1970-tallet, sier han videre.