Stjørdal kulturskole gjennomfører denne uka en turné på barneskolene for å fortelle om sin virksomhet og rekruttere nye elever.

Dette er også en flott anledning for lærerne til å spille sammen i et utvalgt program på 40 minutter. Besetningen kan variere fra dag til dag, men innholdet er det samme. Onsdag var turen kommet til Lånke skole med forestilling i den gamle gymsalen der elevene satt stille på gulvet, klappet takten og fulgte med. De kjente igjen sin egen lærer Jan Inge Tjørhom blant musikerne.

Forestillingen starter med «funky music» og taktfast klapping til glede for elevene før folkemusikk med Berit Øverkil på bratsj og Roar Grindheim på gitar overtar. Elevene får høre om de forskjellige tilbudene til kulturskolen som blant annet teater. Her blir det en egen forestilling om «Robin Hood» før sommeren. Andre er kanskje mer interessert i kreative kunstfag.

Alle elevene har hørt om kulturskolen og noen er allerede elever. Her får de høre forskjellige instrumenter i aksjon. Så er det tid for en tango. Da kommer trekkspillet til sin rett. Etter noen roligere innslag blir det mer fart når Ivar Aas synger «Attitude dance» med stilig innslag på sologitar. Det er presentasjon av lærerne før nyttig informasjon spres.

- Det er mulig for alle å søke om plass på kulturskolen til høsten. Lærerne sørger for at informasjonen blir med hjem til foreldrene som kan studere mulighetene sammen med sine håpefulle, er oppfordringen fra kulturskolelærerne.

Opptredenen ble avsluttet med velkjente «Hjalmar» fra Trond Viggo Torgersen til stor applaus fra et lydhørt publikum.