Alle arrangementer under pandemien sliter med begrensninger i deltagerantallet, men ved å legge noen av arrangementene ute er det lettere å holde avstand og få flere med. Lene Fjellstad, markedsansvarlig i Kimen, håper på godt vær slik at mange kan delta på familiedagen.

- På alle forestillinger innendørs blir det begrensninger i deltagerantallet. Får vi godt vær kan blant annet deler av bibliotekstien foregå utendørs, sier hun.

Løse rebus

Bibliotekstien er det første som står på programmet under familiedagen. Klokken 12 skal barna løse rebusoppgaver, og med godvær i sikte vil det bli lettere å overholde smittevernbestemmelsene. I tillegg blir parken åpen, vannfontenen skal fyres opp og det vil bli salg av is og brus for både store og små. Kimen vil også bli pyntet med 150 ballonger og bannere.

- I tillegg kan det komme en overraskelse i form av en kamel, riktignok i fløyel, sier Fjellstad, og ler.

Et utbryternummer står på programmet under trylleshowet.

Indianerfilm

Alle tre kinosaler vil bli tatt i bruk under familiedagen.

- Vi tilbyr både gratis og billetterte arrangementer denne dagen. Fra klokken 13 kjører vi i gang barnefilmer i alle tre saler, og ekstra spennende for de yngste blir indianerfilmen ”Yakari” hvor vertene vil bli utkledd som indianere, sier Fjellstad.

Klokken 14 er det klart for megahiten ”Puppan til pappa” og andre slagere med Rasmus & verdens beste band, som holder konsert inne i storsalen hvor det er plass til hundre personer.

Trylleshow

Tre timer senere er det duket for en familieforestilling med tryllekunstnerne Christian Wedøy og magiske Daniel. Her kan publikum vente seg et utbryternummer i verdensklasse.

- Tryllerne har to millioner følgere på sosiale medier, og er nok mer kjent for de yngste enn de voksne. For noen av de minste kan trylleshowet bli litt skummelt. Vi har satt en anbefalt aldersgrense på 10 år, men dette må foreldre selv vurdere, sier Fjellstad, om trylleshowet som har en publikumsbegrensning på 70 plasser.