Det har blitt mange dansetrinn og mye glede på Seniordansen i Stjørdal. To sentrale pionerer var ti stede da luedanserne inntok Kimen kulturhus med jubileumsdans.

Iført hatter og luer og med en god porsjon positivitet ble 20 år med Seniordans markert under øvelsen mandag i Kimen kulturhus. Fra starten av for 20 år siden var Hardis Opdal og Oddrun Kvam med å dra i gang dansen. Den gang med god hjelp fra Dansesenteret med Jostein Kroglund og Roald Bøe som viktige støttespillere. Bodil Østerås og kveldens hovedinstruktør Ingrid Eikeland, fikk damene med fra første stund i 3.etsaje på Kulturhuset når 20 år skulle feires og markeres.

- Vi de to damene som var med fra starten komme frem. De fortjener virkelig hver sin blomsterbukett, sa Bodil og klappet frem Oddrun Kvam og Hardis Opdal. Det var i Stjørdal Samfunnshus de fleste årene med Seniordans ble arrangert. Noen få herrer har deltatt, men når damene er i flertall benytter de blå og røde bånd, slik at pardans ikke utgjør noen utfordring.

- Tenk på hvor fint vi får trimmet de små grå med denne dansen, sier Bodil og Ingrid blant instruktørene. Så settes musikken på slik at damene får teste ut en russisk sittedans. Ja, du leste riktig for sittedans på stoler er fullt mulig, selv om disse spreke damene helst inntar dansegulvet. Greta Folvik startet for et år siden i Seniordansen.

- Jeg har bakgrunn fra arbeid i barnehage, og alle sangene vi fremførte der gir noen relasjoner til musikken vi danser til. Jeg hadde også erfaringer med linedance før jeg startet hos Seniordansen. Greta tok plass rundt bordet i kakepausen sammen med Jenny Wangberg og de to blomstermottakerne som har lagt ned et enormt arbeid gjennom alle disse 20 årene. Ikke bare er det seniordans i samfunnshuset å se historisk tilbake på. De to pionerene med hjelpere reiste til mange av nabokommunene for å starte nye danseklubber. Jenka, rekkedans, pardans, linedance og flere typer dans fremføres fortsatt i god stil av damene i Seniordansen. De vil gjerne ha flere med på øvelsene i Kimen.