Hva får du hvis man slår sammen en Skatvaling og en Lånkbygg? Det har Terje Stamnes og Pål Thyholt i gruppa AttPåTe vist år etter år gjennom forestillingen «Juledrømmen».

Like etter fjorårets juleeventyr begynte planlegging mot årets forestillinger. For å sette opp, endre og skape et nytt og bedre konsept for hvert år krever det enormt mange timer planlegging.

– Vi har jobbet med juledrømmen siden januar i år. Det er arbeidssomt for vi sitter gjerne tre timer to ganger i uken. I fjor tror jeg vi brukte rundt 200 timer kun på skriving, men oversikt over arbeidstimene kunne vært interessant ja, sier Thyholdt, som sammen med Stamnes står bak og har en av hovedrollene i stykket.

Over garasjen hjemme hos Stamnes sitter de to og koker hodene sine sammen, og på et bord ligger en rull fullspekket av datoer og planer for tiden fremover. De neste ukene er det imidlertid en viktig del som vil ta opp tiden.

– Nå starter egentlig selve arbeidet for vår del. Det vil si, vi må strekke oss ut til barn som kan kan tenke seg å være med i forestillingen, forklarer Stamnes.

Kjører audition

Den 7. september kaller de to revypersonlighetene inn til audition. I forestillingen er det flere roller for barn og unge – noen litt større og mange fine litt mindre.

Alle disse skal bekles og derfor inviteres alle barn og unge fra ti år og oppover inn til en audition på Skatval samfunnshus. Til forestillingen letes det etter barn og unge som enten er glad i å synge, flink til å lære tekst utenat, er morsomme eller bare har lyst til å prøve seg på en scene.

– Å delta på denne auditionen er ikke noe skummelt. Det handler først og fremst om å leke og bli kjent med hverandre. I tillegg bes alle om å forberede et vers og et refreng av en sang de liker å synge. Denne skal ikke fremføres foran alle, men én og én, uten musikk til. Foresatte må gjerne være med, men de voksne må sitte på gangen under auditionen, sier de.

Nye roller

Som i fjor er det Ninni Kristine Austad som står som regissør og som tar imot påmeldinger via stjernaihuset@gmail.com.

Dette blir det tredje året familieforestillingen vil gå av stabelen på Kimen. I fjor kunne de kun ta inn 100 tilskuere fordelt på to forestillinger, i år håper de på fullsatt sal.

Siden i fjor har det også blitt gjort noen endringer, blant annet kommer Tom Roger Lersveen inn og tar over rollen Guri, mens Roar Hagen-Diez trer inn i rollen som nisse - der begge er en av hovedrollene i stykket.

– Vi forsøker å gjøre det bedre for hvert år. Tekstmessig forandrer vi en god del, og litt av det vi har jobbet med i år er å dra inn publikum litt mer. Det er hele tiden en forfining, sier Thyholt.

Fremover kommer de til å holde liv i Facebook-siden «Juledrømmen», der man kan følge med frem mot jul.