- Publikum kan forvente et heidundrende show med svært mye variert musikk, koreografi og alt mulig egentlig.

Det sier Lina Emilie Bakkemyr (16) og Olivia Selvåg Husby (15). Begge er seniorer ved Operaskolen, og torsdag kveld skal de underholde publikum med høydepunkter fra de siste tjue årene i forbindelse med Operaskolens jubileumsfeiring.

- Fantastisk oppsetting

Bakkemyr har vært elev ved operaskolen siden 2016, mens Husby har vært elev i to år. Begge gleder seg til å stå på scenen igjen.

- Det blir kjempeartig, det er en helt fantastisk oppsetting. Jeg gleder meg veldig, smiler Husby.

Bakkemyr avslører at hun er noe nervøs, men det har mest å gjøre med at stemmen har forsvunnet.

Det er ikke mange ukene siden sist de to sto på scenen, da begge hadde roller i fantasyspelet Yggdrasil. Nå er det klare for å innta rampelyset igjen i en helt annen sammenheng.

- Det blir annerledes sammenlignet med Yggdrasil, men det blir også svært godt å komme tilbake til scenen igjen, sier de unge talentene.

Operasjef Lars Eggen tar på seg rollen som konferansier for kvelden. Han lover å by på innslag av humor i løpet av kvelden. – Det blir noen dårlige vitser, det skulle bare mangle, sier han. Her sammen med Karianna Sommerro (t.v.) og Maria Wilhelmine Steinholt Fosnes.

Bredt repertoar

- Det er rett og slett en liten musikalsk kavalkade med utplukk av det Operaskolen har gjort i løpet av de siste tjue årene. Vi markerte jo for ti år siden i gamlekinoen, nå finnes ikke den lenger, så nå har vi flyttet inn i Kimen, smiler daglig leder ved Opera Trøndelag, Lars Eggen.

Eggen lover et spredt og bredt repertoar under torsdagens jubileumsforestilling, som inneholder alt fra opera som Olav Engelbrektsson, til musikaler som Les Misérables og Cabaret. Men det blir også Astrid Lindgren og moderne låter.

- Det er nummer som har vært med Operaskolen i alle år, og som virkelig viser bredden i dette tilbudet for barn og unge i Stjørdal. For oss litt eldre er det litt sånn Absolute Music Operaskolen volum 12, humrer han.

Det er fullt kjør med brask og bram allerede fra starten av, med det åpningsnummeret «Wilkommen» fra Cabaret. Et nummer som elev Olivia Selvåg Husby beskriver som sin favoritt.

En helt spesiell opplevelse

For å virkelig favne Operaskolens kjerne har de fått med seg utøvere som på et tidligere tidspunkt har vært elever ved skolen. Torsdag vil de stå side om side med nåværende elever, for å blåse liv i noen av skolens «største hits».

- Det er jo kjempeartig. Vi har dagens Operaskole, også har vi tilsvarende mange elever som har vært i Operaskolen. Mange er i dag utøvende musikere eller sangere. I bakgrunnen har vi bilder av utøverne fra tidligere oppsettinger, samtidig som vi ser de samme opptre direkte på scenen ti eller tjue år etter. Det er ganske spesielt, forklarer Eggen som selv var med på jubileet for 10 år siden.

Musikk i toppsjiktet

Med seg på laget har de for kvelden med seg et eget husband bestående av gitar, trommer og bass. Som musikalsk leder har de med seg eminente Knut Erik Jensen.

- Det er ikke noe småtteri, det er 2,5 timer spekket med noen vanvittig flinke artister. Vi har alt fra internasjonal topp, til våre egne her i Stjørdal. Ingen er bedre eller dårligere enn andre, og alle skal få sin mulighet til å skinne, smiler han.

Han påpeker at hele konseptet med Operaskolen er at alle skal få prøve seg.

- Vi har fantastiske instruktører som har jobbet med elevene i over ett år, og vi er langt forbi CC Cowboys, det kan jeg love. Også er det essensen av Stjørdal, iallfall for oss i Opera Trøndelag, smiler han.