- Nå har vi flyttet Norsk revyfestival ut av Høylandet og ut til landet siden landet ikke kunne komme til Høylandet, sier daglig leder i Norsk Revy, Ina Dahl.

Hun forklarer at humorfestivalen tradisjonelt holdes på Heim i Kyrksæterøra, men av praktiske årsaker ble det i år holdt på Stjørdal.

- Stjørdal har et sterkt revymiljø, et av Norges sterkeste. Den samarbeidsånden og given som er imellom lagene her, det vet jeg ikke om vi ser noe lignende av. Det er en veldig fin kultur for å bygge hverandre opp, sier Dahl.

Siste finaleplass

Norgesmesterskapet i revy har 20 innslag i finalen og går av stabelen i Olavshallen i Trondheim i november. Under sommerens digitale semifinaler ble det plukket ut 19 nummer og nå er Norsk Revy på jakt etter det siste innslaget. Derfor besøker de steder over hele landet.

- På alle våre åtte stoppesteder har vi to til tre revyinnslag. Ett går videre fra hver plass, til en superfinale som blir på nettet dagen etter vi er ferdig på Kongsvinger 17. oktober. Da får hele landet stemme, sier Dahl.

I Stjørdal fikk de med seg innslag fra Skatvalsrevyen, Hommelviksrevyen og Leirgjøkan fra Trondheim, hvor de to førstnevnte konkurrerte om finaleplassen.

- Hvis det skal gå såpass bra som det gjør, så er mye honnør til Rakel Sivertsen som var med og spisset teksten på monologen, og hjalp meg med å stemple karakteren, sier Erling Bakken fra Skatvalsrevyen.

Utmerket

En an deltakerne og konkurrentene var Erling Bakken fra Skatvalsrevyen. Han forklarer han har drevet med revy siden han var 14-15 år.

- Vi hadde nettopp forestilling på Kimen, så viste det seg at nummeret jeg gjorde ble utmerket. Det ville de ha med videre, så nå står jeg her og skal gjennomføre nummeret, sier Bakken noen timer før livesendingen fra Sagatun.

Monolog

Da han ble spurt om handlingen til innslaget forklarer han at det er en monolog om en forsiktig bjørn, som uheldigvis klarte å ta livet av en jeger.

- Jegeren snek seg inn i hiet mens bjørnen sov, og da bråkte han såpass at bjørnen trodde det var alarmen. Han skulle slumre litt i en time til og veivde med en hånd for å slumre, så er han uheldig og slår hodet av jegeren, opplyser Bakken.

Innslaget hans viste seg å bli favoritten blant publikum, og dermed vant han stemmene og gikk videre til superfinalen for å avgjøre den siste finaleplassen.

- Som bare en gutt fra Skatval som spiller revy på fritiden så er det knallartig å kunne komme såpass langt. Hvis man kommer seg så langt at man kan stå på en stor scene og underholde for flere er det kjempeartig, sier Bakken.