Jan Henrik Siraas

For 100-årsjubilanten Lånke Musikkfoforening starter 17. mai bestandig med spilling i «Litjbyen» for deretter å kjøre til Sorta.

Her kan du høre Lånke Musikkforening i aksjon tidlig 17. mai i år!

På 17. mai for 26 siden var det en hemmelighet som ble røpet i Hoås-bussen og en ny tradisjon startet. Dagrun og Hilmar Jørstad hadde fleipet med at de hører Haraldreina Skolemusikk da de marsjerer på Prestmoen, men dette ville korpsmusikerne i Lånke gjøre noe med dette året. Neste stopp skulle egentlig være Reppe, men da bussjåfør Per Inge Hoås svinger til høyre i stedet for til venstre var det protester fra noen av ringrevene i bussen. Da bussen stoppet hos Jørstad fikk pipa raskt en annen lyd, for Dagrun hadde stelt i sand et frokostbord til musikerne på terassen.

Frokosten hos Dagrun og Hilmar Jørstad ble raskt en tradisjon som korpset ser frem til hvert år.

De er begge store entusiaster av sang og musikk og er ikke så rent sjelden observert på konserter både på Byneset hvor datteren Hilde og barnebarn spiller. Selvfølgelig var de også på plass under jubileumskonserten til Lånke Musikkforening i Kimen nylig.

Været 17. mai har stort sett vært såpass at frokosten hvert eneste år har blitt servert ute på terassen, men de kan huske et par unntak. Da inviterte de hele korpset inn og da ble de plassert i stoler, sofaer, skuvseng og i tripp-trapp-stolen. Etter en fyldig og velsmakende frokost fortsetter musikerne turen rundt i Lånke og Elvran.