- Ingen sommer uten utstilling, sier Heidrun som i likhet med sin kollega Halldis har blikket rettet framover mot nye oppgaver.

Vi sitter i et ærefullt selskap på festningen sammen med to damer som har utrettet så mye, men fortsatt er mer opptatt av det som skal komme enn å snakke historie. Men det blir litt historie når vi skal finne ut hvordan de møttes.

Heidrun Kringen lærte mye vev av sin mor før videre utdanning. Hun er en anerkjent tekstil-kunstner som med sine arbeider preger mange private hjem og foretak ved siden av banker, skoler, offentlige bygninger, kapell, kirker og bårerom ved siden av oljeplattformer.

Fargen og formen er hennes kjennemerke. Hun er kjent for sine messehagler og prekestolteppet foruten 51 faner til skoler, korps, fagforeninger og andre. Hun har hatt en rekke utstillinger både i Norge og utlandet. Heidrun har drevet Vevloftet i Hegra i 35 år og konsentrert sitt arbeid om billedvev.

Heidrun og Halldis setter seg og blar i historien for å bestemme når de møttes for første gang i forbindelse med en utstilling på 1980-tallet. Siden har de samarbeidet i ulike prosjekter. Heidrun er født på Levanger og Halldis har også en tilknytning til gården Heir på Levanger.

Halldis er oppvokst i Overhalla. Etter utdannelse på videregående skoler innen skredderfaget, tegning, form & farge og vevfaget brukte hun noen år på videre skolering før hun i 1979 åpnet eget verksted på gården Sagmoen i Harran. Her drev hun med design, vev og søm av klær i silke, bomull, ull og elgskinn med salg i inn- og utland.

Da hun flyttet til Stjørdal i begynnelsen av nittitallet, tok hun lærerutdanning innen faget – Tegning – Form & Farge. Etter å ha tatt lærerutdanningen, valgte hun å bli utøvende billedkunstner og samt å tilby kurs i intuitiv maling.

I 2002 kjøpte hun og mannen en halvdel av den nedlagte skolen i gruvebyen Skorovatn i Namsskogan kommune. Der har hun siden drevet atelier, galleri og arrangert kunstkurs. Hun har vært knyttet opp mot flere atelierfellskap i Trondheim og på Stjørdal, samt har atelier heime på Prestmoen. Årene etter at hun valgte å satse som utøvende kunstner har vært en spennende «reise» for henne.

Men nå stiller hun ut på Hegra Festning i selskap med Harald og Heidrun. Utstillingen er åpen hver søndag og onsdag kveld hele sommeren i Rødhuset på Festningen.

De har hvert sitt rom der Halldis presenterer sine bilder og Heidrun formidler sine nye arbeider i vev og produkter i lin. Harald Weie selger sine flotte - dreide strikkeboller i tre og «rypekopper», som er svært populære.

Heidrun gleder seg til søndagene på Hegra Festning:

- Det er hyggelig med mange mennesker som finner vegen til festningen for å møte historien, spise en matbit og få noen kunstneriske inntrykk. Jeg setter pris på å møte folk i god søndagsmodus. Det har gitt meg så mange hyggelige opplevelser! sier hun.