- Suksesskriteriet vårt er samspillet med en fullsatt sal. Det får vi ikke til med de smittevernreglene som gjelder. Derfor har vi bestemt oss for å utsette den planlagte revyen til 2022.

Det sier Sidsel Børstad og Kari Løkholm Hognes. De er to av ildsjelene i Sagatunrevyen, og selvsagt treffes de på trappa til grendahuset Sagatun. Det er innenfor disse dørene det har blitt spilt lokalrevy siden 1986. I det siste har det vært forestilling annethvert år, men på grunn av koronasituasjonen blir det nå tre års ventetid.

- Jeg synes det er kjempebra at Lånkerevyen tar med seg revyen til Kimen, og spiller der sånn at folk får revy. Men for oss er ikke det aktuelt Det aller viktigste for Sagatunrevyen er å gi inntekter tilbake til grendahuset, slik at det kan tas vare på, sier Sidsel Børstad.

200000 til huset

De to «rivjernene» i Sagatunrevyen forteller at de ved de siste oppsetningene har hatt seks forestillinger med fullt hus. Det betyr totalt 900 i salen, og et overskudd på omtrent 250000 kroner.

- 200000 av dette har vi gitt tilbake til grendahuset. Tak og vindu er byttet ut, og nå er planen at scenen skal oppgraderes. Forhåpentligvis står vi på en ny scene når vi har premiere på etterjulsvinteren 2022, sier Børstad og Løkholm Hognes.

Farten holdes oppe

Selv om det er bortimot halvannet år til neste premiere er det bra med fart i revygjengen på Haraldreina.

- Tekstskriverne er i storslag og i full sving, og har mye materiale klart. Så spørs det hvor mye av det som må oppdateres i og med at neste forestilling er utsatt, sier de to revydamene.Alle er med

Revy er fliring og sosialt og mye dugnadsinnsats. Særlig det sosiale har de tatt godt hånd om også i koronatiden, og ingen i revymiljøet, verken på eller bak scenen, har lagt opp selv om ventetiden blir lang til neste forestilling.

- Den som venter på noe godt venter aldri forgjeves vet du. Vi gjør det vi kan for å holde miljøet oppe og gående, og er det noe vi er veldig gode på er det å ha det artig sammen, sier Sidsel Børstad og Kari Løkholm Hognes.