- Det blir mye galskap, sier tekstforfatterne av forestillingen ”Juledrømmen”, som settes opp 15. og 16. desember i Kimen.

Terje Stamnes har i en årrekke vært sentral i Skatvalsrevyen, mens Pål Thyholt har vært en av profilene i Lånkerevyen, blant annet kjent for sine opptredener i de mest absurde sketsjene som årlig blir presentert på Trudvang. Forestillingen settes opp av teatergruppen AttPåTe, som betyr, ifølge duoen, Attraktive-Pål-og-Terje.

- Vi satte opp ”Juledrømmen” i 2019, og det som gledet oss ekstra mye var at tre generasjoner kunne sitte sammen og le. Selv om forestillingen er beregnet for barn, er det en familieforestilling som alle kan ha glede av, sier de to.

Fullt hus

I 2019 kom knappe 900 mennesker for å se fortellingen om de gode og onde som utkjemper en dyst. Blant annet dukker en herre med navn Donald Promp opp på scenen. Han løper rundt med en koffert hvor han kan trykke på en knapp som kan stoppe tiden, hvis julen kommer for tidlig på. Om han er på den gode eller onde siden, får alle som kommer til Kimen vite.

- Navnet Donald Promp er selvsagt helt tilfeldig valgt, bedyrer humoristene.

De gode vil gjerne få til en fin julehøytid, mens de onde gjør alt de kan for å ødelegge. Uten å røpe altfor mye av innholdet, kan vi gå så langt som å si at de aller fleste juleforestillinger ender godt.

- De som så forestillingen i 2019, vil kjenne seg igjen, men vi har gjort en del endringer. Blant annet har vi forsøkt å få inn enda mer humor. Vi håper også denne gang å selge like mange billetter som i 2019, sier Thyholt og Stamnes.

Unge skuespillertalenter er sentrale i juleforestillingen. I 2019 sto hele 14 barn og unge ungdommer på scenen. I år blir det noen færre.

- Vi har jobbet med å få utviklet karakterer til hver enkelt rolle. I 2019 ble det lite karakterer, derfor har det vært viktig å få mer karakterbaserte figurer på scenen denne gangen, sier de.

Ikke audition

Forrige gang valgte de ut skuespillertalentene i en audition. Det gjør de ikke i år.

- Vi skal plukke ut hvem vi ønsker å ha med. Noen av dem som var med sist er aktuelle, og i tillegg vet vi av andre som vi kommer til å spørre, sier Stamnes.

Til forestillingen er det også laget tre sanger, hvor Stamnes har skrevet tekstene til to av dem. Torstein Fosmo har laget melodi til den ene, men John André Bakken har satt musikk til de to andre tekstene. Billettene til de to forestillingene er allerede lagt ut for salg.