Det er nå klart at det er «Madama Butterfly» som blir Opera Trøndelags hovedproduksjon neste år.

Det fortalte kom frem under en lanseringslunsj i Vektersalen i Kimen tirsdag.

– En av Giacomo Puccinis virkelig store operaer, mulig en av de som Puccini selv liker best, forteller Lars Eggen i Opera Trøndelag.

«Madama Butterfly» er en opera i tre akter av Giacomo Puccini med libretto av Luigi Illica (1857–1919) og Guiseppe Giacosa (1847–1906), ifølge SNL.no.

Den ble første gang satt opp på ærverdige La Scala i Milano i februar 1904. Det var også den første operaen som ble kringkastet, i Berlin i 1921.

Handlingen er lagt til Nagasaki, og derfor var det også japansk tema på lanseringslunsjen tirsdag.

Fra Thailand til Norge

Det er Sassaya Chavalit som skal synge Cio-Cio Sang. Chavalit kommer fra Thailand, men har bosatt seg i Norge for kort tid siden.

– Dette blir en sensasjon, det er jeg helt sikker på, sier Eggen.

Han forteller at Opera Trøndelag har et godt samarbeid med Kimen, Stjørdal kommune, lokalt næringsliv og fylket. I tillegg har de et tett samarbeid med NTNU og kulturskolen i Stjørdal.

– Vi prøver å være en arbeidsgiver for lokale musikere. De fleste som er med bor i Stjørdal, Trondheim eller regionen. Det er noe vi er stolte av, opplyser Eggen.

Her fra en oppsetning av Madama Butterfly i Cape Town i 2013. Foto: Schalk van Zuydam / Ap

Store oppsetninger

Opera Trøndelag er et distriktsoperaselskap, som spesielt har jobbet med å utvikle unge talenter. Det er en videreføring av Steinvikholm musikkteater, som ble stiftet i 1992.

De siste årene har Opera Trøndelag satt opp en rekke store produksjoner, som årets Bør Børson, fjorårets Czardasfyrstinnen og Turandot året før det. Tidligere oppsetninger inkluderer The Sound of Music, Tryllefløyten, Carmen og selvsagt Olav Engelbrektsson.