- Etter idé fra en av våre lokale fans ble mystikken rundt seriemorderen Belle Gunness’ liv tema for tekstene til musikken, sier Terje Craig, en av musikerne i bandet Adventure.

Belle, eller Brynhild Paulsdatter Størset ble født i 1859. Hun emigrerte til USA i 1881 og hun døde etter all sannsynlighet i en brann på gården hennes i 1908.

- Vi tok kontakt med selbyggen Torger Størseth som i mange år har forsket på Gunness. Hans kunnskap har vært gull verdt i arbeidet med tekstene, sier Craig.

Første og andre akt

Produktiviteten resulterer i to albumutgivelser i samarbeid med det Bergen-baserte Apollon Records.

- Det første albumet omhandler Belles liv i Norge, reisen til USA og etableringen i Chicago. ”Act 1” forventes å komme på markedet til høsten. ”Act 2” som tar for seg mystiske forsvinninger, drap og branner kommer noen måneder senere. Bandet har igjen forespurt selbyggen Bernt Kulseth om å designe coverne på de nye utgivelsene, sier han.

De seks musikerne som holder til i Stjørdal og Trondheim jobber fra sine hjemmestudio. Produsent Craig setter det hele sammen i sitt studio i Stjørdal sentrum.

Stiftet for 26 år siden

Adventure ble stiftet i 1995 av de to Trondheimsmusikerne Terje Flessen på gitar og Odd-Roar Bakken på keyboards. I 2011 rekrutterte de det stjørdalsbaserte paret Elen Cath Hopen som trakterer piano, fløyte og i tillegg synger, og Terje Craig som i tillegg til å produsere og spiller bassgitar og synger. I 2014 ble trondheimeren Alf Helge Lund, trommer, med i bandet. Dagens besetning ble komplett i 2015 med vokalist Kjell Myran som også holder til i Stjørdal.

Bandet har tidligere utgitt albumene “Adventure” i 2000, “Beacon of Light” i 2009,  Caught in The Web i 2014 og EP-en Refugees i 2017 før de kom med det som hittil er deres siste plate.

- Vi ga i 2019 ut albumet New Horizon, og det har solgt godt rundt omkring i verden. Internasjonal musikkpresse har gitt albumet svært positive omtaler, sier Craig.