Mannen som har jobbet for å få den renommerte musikkgruppen på plass i helsehuset, er Jan Henrik Siraas. Da Karsten Pettersen var og spilte på helsehuset i forbindelse med torsdagstoner, fortalte han at hele kvintetten skulle samle seg i Stjørdal helgen 29. til 31. oktober.

- Jeg tenkte dette er en glimrende mulighet, og konfererte litt med ledelsen i helsehuset om mulighetene for å holde en konsert lørdag 30. oktober. Jeg fikk et ja, og besluttet der og da at det skulle bli konsert med Nordkappkvintetten på helsehuset, smiler Siraas.

Han understreker at dette er et ekstratilbud, og at torsdagstoner vil gå som normalt nå torsdag.

Norgesmestere i gammeldans

I Nordlandskvintteten spiller både Karsten Pettersen, Kjell Harald Langhaug og Bjørnar Pettersen trekkspill. I tillegg består gruppen av Ketil Rasmussen på bass og Ingar Haakonsen på gitar. Så tidlig som i 1978 ble de norgesmestere i gammeldans, og i 1980 ble de nominert til Spellemannsprisen.

- Jeg pleier å si at vi ikke ble berømt, vi ble heller beryktet, sier Karsten Pettersen med glimt i øyet.

Karsten Pettersen forteller at orkesteret herjet mye på 70- og 80-tallet, da de ble både norgesmestere i gammeldans og spellemannsnominert.

Siden suksessen på 70- og 80-tallet har gruppen holdt sammen, til tross for at de nå er spredt utover hele landet. Nå skal de altså samles i Stjørdal til helgen, for å spille inn en siste plate før de gir seg.

Det er også i den forbindelse at de har sagt seg villig til å holde en ekstraordinær konsert på Stjørdal Helsehus.

- Vi spiller ikke bare gammeldans, vi er en allsidig gruppe og er innom flere forskjellige sjangre. Vi samles i Stjørdal for å gjennomføre en øvingshelg sammen. Ettersom vi flyttet fra hverandre ganske tidlig, har vi nærmest satt musikken sammen over telefon, forteller Pettersen.

- En høydare

Arrangementet vil være åpent for alle, og det vil bli servering av vaffel og kaffe.

- Jeg er så glad det hele gikk i orden. Det er en allsidig gjeng med mange muligheter i hver person, sier Siraas.

Ifølge Pettersen kan publikum forvente en variert konsert.

- Vi vil spille noen numre som er arrangert, og som vi også bruker på platen. Ellers så blir veien litt til mens vi går, og det er ofte jeg legger på det som faller meg inn der og da, forklarer den erfarne trekkspilleren.

Som om ikke det var nok, har orkesteret også fått med seg NRK-veteran og radioprofil Viggo Valle med på laget, som har god kjennskap til gruppens historie.

- Karstein sa jeg måtte ringe ham. Da jeg fortalte Viggo Valle hva det dreide seg om, svarte han: "Helt utmerket, jeg kommer", smiler Siraas og legger til:

- Han skal presentere orkesteret, ettersom han kjenner til historikken. Det blir en høydare av et arrangement.