Det er musikkorpsenes år i år, og det skal prege utstillingsåret ved museet i Stjørdal. Nå ønsker museet å få tilgang til flest mulig bilder av gardister som kan pryde årets utstilling.

Bilder av korps i alle varianter, alt av korpsutstyr. Det er det museumsdamene Unni Raaen Nysæther og Helle Vangen Stuedal er ute etter.

- At det er musikkorpsenes år i år er hovedtema for årets fotoutstilling. Har du en uniform, et instrument eller noe annet så ønsker vi gjerne å ta en kikk på det, sier Nysæther og Stuedal.

De har vært i kontakt med 15 korps i kommunen, som er mer eller mindre aktive nå.

- Kanskje finnes det flere også, så det er bare å rope ut. Vi ønsker å ha med informasjon om alle i årets utstilling, sier Helle Vangen Stuedal.

Historisk sted

I tillegg til gamle bilder, utstyr, uniformer og annet korpsrelatert har museet satt av en utstillingsvegg til staute gardister.

- Opprinnelsen til Hans Majestet Kongens Garde er fra Stjørdal. Den ble satt opp for første gang på offisersplassen på Værnes i 1856. Dette var starten på Garden slik vi kjenner den i dag, sier Stuedal og Nysæther.

Det er med det som bakteppe at museet ønsker å hedre alle gardister fra Stjørdal.

- Garden er kronen på verket for en skolekorpskarriere og for noen også et springbrett videre inn i en profesjonell musikerkarriere. Derfor ønsker vi å samle inn så mange gardeportretter, og ikke bare gardemusikere, som overhodet mulig. Det bør være en god del av disse i Stjørdal ettersom Garden har eksistert i 162 år, sier Unni Raaen Nysæther.

Plass til alle!

16. juni åpner årets utstilling ved Stjørdal Museum Værnes. For å få alt på plass ønsker arrangørene dermed å få bilder av stramme gardister så fort som mulig.

- Vi vil gjerne få disse raskt på plass, og iallfall i løpet av mai.

- Hvor mange har dere plass til?

- Vi har plass til alle. Garantert! Det eneste som er viktig for oss er at det vises tydelig på bildet at her er det en stjørdaling som er i Garden, sier Unni Raaen Nysæther og Helle Vangen Stuedal.