Nettredaksjonen

Av J.M. Mølnås

Det til tross vil vi i tiden fremover ta for oss hver hytte med ujevne mellomrom. Veibeskrivelse, standard på hytta, hva omlandet gir av muligheter, samt beliggenheten og adkomst. Denne gangen vil vi besøke hytta ved Vestre Vigdvatnet.

For å komme hit tar du E14 opp til Hegra. Ta så av mot Forradalen og følger den veien til Vigdenes. Herfra går det bomvei helt inn til Risvola, der er det god parkeringsplass. Herfra går det god klopplagt sti helt frem til Vigvatnet. Hytta ligger på en liten odde helt vest i vatnet. Skal vi driste oss til å komme med et godt råd, så stress ikke mens du er på vei innover hit. Du går i et fantastisk terreng, med Klinningen og Blåstøyten som gode naboer. Sånn rundt halvveis er det også ordnet til en benk og rasteplass. Så ta deg god tid og nyt turen. Vinterstid er det litt lengre å gå, men gode spor går fra parkeringa ved Overvigdenes og innover.

En hytte med unik plassering

Denne hytta har en unik plassering like ved Vigdvatnet, og på grensa til Forra naturreservat. Vi vil nok tro at det i all hovedsak er fiskere som bruker denne hytta. Det følger også båt med når du leier hytta, og det er fiskegarn som fritt kan benyttes. Og fisken her er av høyeste kvalitet. Når vi sier fritt bruk av garn, så gjelder naturligvis kun den som har løst fiskekort. Nå er ikke fiskingen kun avgrenset til Vestre Vigdevannet. Det østre vannet ligger også bare en kort gåtur herfra, det bør man også besøke.

Likeså er en tur ned til Forra absolutt å anbefale. Det er ikke lange biten ned til Buvollen og Bufossen, erfaringsmessig er hølen nedenfor Bufossen et sikkerstikk. Erfaring er det også at fisken i elva nok ikke hyrer i størrelse med de største du kan få i Vigdvatnet, men den er også meget god på smak. Orker du en litt lengre tur kan du også ta med deg stanga og gå litt oppover i elva, til Grytesfossen, der kan du også få gode fangster.

Populær blant jegerne

Leier du hytta for å ta deg en fristund på høsten med geværet, ja da har du svært mange muligheter. Risvola har hatt et godt rykte hos jegerne. Også en runde rundt Klipvola bør du spandere på. Alt dette gode jaktområder. Nå er det nok likevel Klinningen som har best klang i jegernes ører. Her er det en stabil rypebestand, og ikke minst fjellrype, populært kalt skarv. Planlegger du å farte over hele området som kan være aktuelt mens du bor her ved Vigdvatna, ja da må du booke mere enn en natt, for å si det enkelt.

Hemmelig moltested

En annen aktivitet, som kanskje kan gi like mye mat utover vinteren som jakt og fiske vil gi deg, er en tur sånn på ettersommeren for å plukke molter. Hele området langs Forra, og i kanten av Klinningen har gitt oss tunge bører. Særlig vil vi i den sammenhengen anbefale en tur til Klipvola, her har vi vårt faste moltested. Men for all del ikke si dette til noen. Og mens du er på Klipvola må du ta turen vestover, der i kanten ligger den gamle Klipvollen. Her bør du ta dagens rast, et bedre lunsjrom finner du knapt.

- Stemningen ved et bål på elvebredden av Forra en sommerkveld må bare oppleves

Nå er det da slett ikke alle som besøker vår flotte natur for å høste. Og disse finner også sitt eldorado her inne. Stemningen ved et bål på elvebredden av Forra en sommerkveld må bare oppleves. Likevel er det nok vinteren med fullmåne over Klinningen og god skaresnø som vil ta pusten fra de fleste. Skiturene hit inn må også oppleves. Og da står nok en topptur til Klinningen som det mest spektakulære. Den fullmånen du opplever på toppen av Klinningen må oppleves.

Skitur i måneskinn

En opplevelse er også skituren ned herfra i måneskinn.  En tanke kan også være å ta gamle-veien inn til Vigdvatna. Eller for den del, ned fra Vigdvatna. Ja du kan også naturligvis ta turen mens du bor på Vigdvasshytta. Denne stien, som fortsatt er godt synbar i terrenget, følge en del høyrere oppe i terrenget enn den nylagte veien som er klopplagt. Starter turen fra parkeringa, kommer du først til et av de fineste stedene her inne, og det er Risvolvollen. Ta en pust her, og skue utover området. Følg så stien videre, den blir mindre synbar etter som du kommer ut av skogen, men fortsatt god å følge.

Vi fristes til å tro at har du en gang bodd her, i hjertet av terrenget, så kommer du tilbake. Det er bare å kontakte fjellstyrene i Stjørdal enten på nett eller telefon. Og er du under 16 år, leier du hytta gratis.