- Dette er en av bookingene jeg er aller mest fornøyd med i festivalens historie.

Blues in Hell-sjef Kjell Inge Brovoll snakker om Andrew Strong og hans band som spiller på Scandic Hell lørdag 1. september.

- Vi har jobbet i flere år for å få på plass dette stjernelaget og i år lykkes vi endelig, sier en storfornøyd bluessjef Brovoll.

Du har sikkert hørt både «Mustang Sally», «Try a little Tenderness» og flere av de råtøffe låtene fra filmen «The Commitmens». Strong er den store stemmen som er vokalist i bandet som filmen handler om.

- Det ligger igjen en del effekter fra skikkelig gamle festivaldager, og nylig kom jeg over noe som minnet meg på første gangen jeg forsøkte å booke Andrew Strong til Hell. Da satt jeg hjemme i sofaen til Knut Morten Johansen. Det var i 1996, bare fem år etter filmen ble laget, minnes Kjell Inge Brovoll.

Andrew Strong er fra Dublin i Irland og fikk rollen i «The Commitments» bare 17 år gammel. Suksessen ble enorm. Tolv millioner solgte plater og nominasjoner til flere filmpriser fulgte i kjølvannet.

Nå har han sitt eget band, som består av sju personer og visstnok skaper et formidabelt trøkk.

- Alle gangene vi har forsøkt å booke Strong har det passet så dårlig for han har vært på en turneloop som blant annet inkluderer Australia på høsten. Men så ville tilfeldighetene ha det til at jeg var gjest under Peer Blues i Belgia i fjor hvor Andrew Strong og bandet spilte. Jeg hadde egentlig ingen forventninger, men jeg fikk bakoversveis. Som gjest hadde jeg backstage-pass og gikk rett til Strong etter konserten. Jeg fortalte hvem jeg var, om Blues in Hell og hvor mange ganger vi hadde forsøkt å få tak i ham. Da ble han faktisk litt smigret og fortalte at neste år, altså i 2018, kunne det la seg gjøre for han skulle ikke til Australia. Etter det har vi hatt en del kontakt, og nå har jeg direkte kontakt med Andrew Strong personlig, sier en meget fornøyd Brovoll, som også har planer om et gjensyn med filmsuksessen.

- Vi jobber også med Kimen Kino for å få vist den legendariske filmen «Commitments» en av dagene før festivalstart og at Andrew Strong kommer og snakker om filmen i forkant, sier Brovoll.