Nettredaksjonen

Av J.M. Mølnås

Men slik var det ikke. En jeger vi traff sa det svært så enkelt når vi kom i snakk om «snødybden». «Snøen på de høyeste toppene egner seg utmerket til flekkjakt på skarv», noe vi kan si oss svært så enige i.

Når vi først snakker om jakt, så var det også en annen jeger vi traff på, sånn rent personlig, en harejeger. Denne jegeren var travelt opptatt med sitt, og det var bare så vidt han enset oss, han var nok på sporet av ett eller annet. For ordens skyld må vi vel opplyse at denne jegeren hadde fire føtter og radiohalsbånd. For å avslutte temaet om harejegeren så må vi vel også opplyse om at vi ikke hørte noen los i løpet av dagen. Derimot gikk det flere skudd syd for Sonvatna.

Ellers var nok den største aktiviteten denne dagen nedstengning og avslutning av hyttesesongen for flere. Vi møtte på flere som nå hadde stengt ned hytta, og forberedt den på vinteren. Flere så frem til vårsola og en ny sesong ved et av distriktets fineste områder.

Vi traff på Anne Lise Berg og Alf Egil Berg. De hadde også vært en tur til Sonvatna. Vi fikk en hyggelig prat, hvor vi ble enige om at vi er heldige som har slike turmål like utenfor stuedøra.

Møtte turfolk

Ellers er dette et yndet sted for turfolket. Vi traff også på Anne Lise Berg og Alf Egil Berg, som hadde vært en tur inn til Sonvatnet. Disse to er aktive turgåere, og vi fikk en hyggelig prat. Alf Egil fortalte at denne høsten ble det ikke noen jaktturer for hans del. Han hadde ikke vært blant de heldige som fikk jaktkort, og måtte dermed bruke høsten til turgåing. Vi forsto han slik at dette slett ikke var noe dårlig alternativ. Vi ble enige om at vi er heldige som har slike områder som Sonvatna, samt mange andre turområder i vår nærhet.

Selv om vi nå snakker om november, og sola ikke varmer like godt som midtsommers, så fikk vi en flott høstdag her inne. Ikke en krusning på vannflata, og nesten klar himmel. Slike dager er verdifulle, ikke minst nå i disse tider. Så vår oppfordring: Ta på fjellskoene og legg ut på tur. Vi er overbeviste om at det ligger mye helse, og ikke minst trivsel i naturen.

Veien til vatnet

Ta E14 mot Meråker. Ta så av til høyre merket Skarvan og Roltdalen, samt Sonvatnet. Følg så denne veien, som etter hvert blir bomvei, helt til endes. Parkering ved bru over Tverrsona, og følg stien helt til Ytre Sonvatnet. Vil du besøke Skarven, parker litt før enden av veien. Der er det godt merket skilt ved sti som tar av til høyre. Dette er også turstien inn til turisthyttene i Sylområdet.