I Åre fikk Viveca Sten ideen til krim i snø, storm og bitende kulde. «Rafflande mordgåtor» presenteres krimmen som i Sverige, i triologien «Åremorden».

De to første er allerede utgitt i Sverige, mens her i Norge er den første å få tak i under navnet «Offermakeren».

Det er en av de mest kjente svenske krimdronningene som står bak bøkene. Krimbøkene kalt «Mordene i Sandhamn» som Viveca Sten har skrevet, har blitt svært godt mottatt, og filmatisert.

Til Meråker

Bok nummer to «Dalskuggan» har Norli nettsalg av i Norge på svensk.

Den presenteres slik av Norli:

«Det är sportlov i Åre när ett illa tilltygat lik hittas en bit utanför byn. Offret har inga kända fiender och Årepolisen står rådlös. Hanna Ahlander är kvar på sitt vikariat men hoppas på en fast tjänst. Hennes kollega Daniel Lindskog slits mellan familjen och arbetet. Samtidigt har en frikyrklig sekt fått starkt fäste i de isolerade byarna nära norska gränsen.»

Intens politijakt

I «Dalskuggan» blir handlingen også lagt til Norge og Meråker. Det vil bli dramatikk, og helt sentrale hendelser i et hus ved en veg innover i en skog i Meråker.... Bitende kulde, vind, snø, kamp for å overleve, og intens politijakt.

I Järpen, Kall, Åre, Duved, Handøl, Storlien og altså i Meråker skjer det i nummer to av tre bøker, hvor stedsnavnene er riktige, men historiene diktet opp.

I Åre og Meråker er det mordgåte i den andre krimromanen i serien på tre. Foto: Bonnier Forlag